Na een week de Sony LinkBuds gebruikt te hebben, hink ik op 2 gedachten. Ik ben verkocht aan het idee van de LinkBuds, maar ze zijn niet perfect. Ze vervangen dan ook niet op alle plekken mijn andere Bluetooth earbuds, maar op kantoor en bij een wandeling door het bos neem ik voortaan de LinkBuds mee!
Het bijzondere aan de LinkBuds is namelijk dat je nog steeds goed geluid uit de omgeving kunt horen. Waar gewone in-ear oordopjes je oren helemaal afsluiten, kun je met de LinkBuds gewoon meeluisteren op kantoor of de vogels horen fluiten in het bos. Ook ervaar je geen drukkend gevoel meer in je oor. Prettig!
Het geluid van de LinkBuds is prima. Het volume is goed instelbaar, en met de te downloaden app kun je de equalizer eenvoudig naar smaak aanpassen. Voor mij klinkt ook de bass goed genoeg, maar muziek blijft een kwestie van smaak. Maar je hoort soms natuurlijk nog steeds de omgeving, dus houd daar rekening mee.
Ook tof: de bediening van de Sony LinkBuds. Je kunt deze namelijk bedienen door op óf in de buurt van de earbuds te drukken. En het werkt nog goed ook! Dit voorkomt weer wat irritatie op je oor omdat je niet op de earbuds zelf hoeft te drukken.
Wat betreft draagcomfort zitten er voor- en nadelen aan dit ontwerp ten opzichte van de standaard. Je gehoorgang blijft vrij, wat prettig is, en de LinkBuds ook schoon blijven van oorsmeer. Maar door hoe de LinkBuds in je oorschelp moeten klemmen kan het toch een wat irriterend, drukkend gevoel geven. Ik zou ze dan ook niet langer achter elkaar dragen dan een uur of 4, 5 - maar dat is prima, want zolang gaat de batterij ook mee op een volle lading.
Samenvattend ben ik best tevreden met de Sony LinkBuds, vooral dus in specifieke omgevingen of voor mensen die problemen hebben met in-ear oordopjes. Dan zijn de LinkBuds zeker de moeite waard om te proberen!
Pluspunten
- Je kunt nog steeds je omgeving horen
- Goed (aanpasbaar) geluid
- Handige bediening
- Uitgebreid instelbaar
- Adaptieve volumeregeling voor omgevingslawaai
Minpunten
- Je kunt nog steeds je omgeving horen
- Kan irriteren in je oorschelp
- Indoen is soms wat gepriegel